Om sajten

Syftet med sajten

Tanken med sicilienresa.se är att du som planerar en resa till Sicilien skall få så mycket information som möjligt inför ditt besök (tycker personligen att det är värt att läsa på om ett resmål innan man besöker det). Även om jag inte på långa vägar fått med allt som har med ön att göra (på 25-30 sidor) så har jag eftersträvat att lyfta fram det viktigaste enligt mig, allt för att göra din semester så smidig som möjlig.

Jag har hämtat inspiration dels från min egen resa till Sicilien och södra Italien 2008 men också från andra sajter, resereportage, bloggar, forum, uppslagsverk och etablerade resemagasin. Många tips och råd kommer även från vänner som varit där och som jag velat dela med mig av till er.

Personen bakom sajten

Kort om mig: till att börja med så har jag länge varit fascinerad av den Sydeuropeiska kulturen och då framförallt Italien. Kanske är detta resultatet av min morfars berättelser från ett Spanien som han besökte med jämna mellanrum under 50-talet. Mitt odlade intresse för kultur, historia och olika platser har sedan dess gått hand i hand med min andra stora passion i livet, ”skrivandet”.

Under åren har jag författat varierande typer av artiklar för smala och breda tidningar inom olika områden, bland dessa: CinéAllt om historia, Automotor & Sport och Medusa. Men idén till denna sajt kläcktes inte förrän jag började studera till Webbredaktör hösten 2011. Jag hade plötsligt hittat en ny kanal (internet) som kunde generera min kreativitet och samtidigt bli ett sätt att nå ut till fler läsare. Idag är jag egen företagare och driver en webbkonsultfirma där jag arbetar med text, webb och grafisk design.

Jag hoppas att du, oavsett vem – skall få glädje av min sajt och känna att den varit till stöd inför din eventuella resa till ”Medelhavets hjärta – Sicilien”.

Tveka inte att kontakta mig om du har frågor – stora som små!

Allt gott, Andreas Ellhar